kakorna tar över.

KANELKÄPPAR
200 g mjukt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering:
½ dl strösocker
½ msk malen kanel
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 175˚.
2. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa.
3. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min.
4. Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten.
6. Vänd dem i socker blandat med kanel.
.
HASSELNÖTSSKORPOR MED CHOKLADBITAR
100 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
100 g hasselnötter
1 ägg
100 g mörk eller ljus blockchoklad
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3-4 droppar bittermandelolja
.
gör så här:
1.Vispa smör, socker och sirap vitt.
2. Grovhacka hasselnötter och blanda i tillsammans med ägget och chokladen.
3. Blanda i de torra ingredienserna.
4. Rulla ut massan till längder på bakplåtspapper. Platta sedan till dem ovanpå.
5. Grädda i ugn i 180°  i 25 minuter.
6. Ta ut plåten och och skär till skorpor.
7. Torka skorporna i ugn på 120° i ca 40 minuter.
.
MÄRTAS SKURNA CHOKLADKAKOR
200 g margarin eller smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
.
gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
2. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
3. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.
.
TRANBÄRSKAKOR MED VITA CHOKLADBITAR
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
50 g vit choklad
1 dl torkade tranbär
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
.
gör så här:
1. Blanda smör och socker.
2. Tillsätt ägget och rör ordentligt.
3. Hacka chokladen och rör i tillsammans med de torkade tranbären.
4. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
5. Forma till runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Platta till kakorna och grädda i 175 grader i ungefär 12 minuter.
.
det här bakade jag dagen innan julafton. och vi har sannerligen bakat alldeles för mycket kakor nu i jul. här är recepten till dem. MEN baka de inte. kom hem till mig vettja och ät upp allt med mig istället! dagen innan julafton var så sjukt hetsig, vi gjorde typ ALLT som ska göras inför jul på en dag, som alla normala människor gör på fyra veckor typ. haha. vi bakade de där kakorna. sen gjorde vi pepparkakshus, apelsiner med nejlikor, kokade knäck, gjorde rostade mandlar med nougat runt om rullade i kanel och kakao, min lillasyster gjorde munkar, vi klädde granen och städade. haha så kan det gå.
.
MEN nu måste vi ju bli av med allt julgodis haha och alla kakor. och jag har redan förätit mig på rocky road, brända mandlar, wienernougat, skumtomtar, knäck och chokladtäckta dadlar SÅ feel free att komma och äta upp det om ni vill. :)
.
XOXO

lussebullar

det här är avsnitt elva av mysteriet på greveholm, när de ska baka lussebullar och ja jag säger bara det! VILKA glädjerop det blir när mamman försöker vara mysig och säga att de ska baka lussebullar tillsammans, lillan och ivar ska leta efter en skatt och bli rika och melitta (EEEH så himla fult namn!) säger bara att hon hatar lussebullar haha jag tycker så synd om mamman. sen glömmer hon saffran i degen också haha
I ALLA FALL så bakade VI lussebullar igår och det var jättemysigt, hehe även om det bara var jag och mamma som bakade ;) åh lussebullar är så gott! här är vårat recept ;)
.
SAFTIGT SAFFRANSBRÖD
50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella
1 gram saffran (2 pkt)
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca. 1,8 liter vetemjöl
.
gör så här
1. Smula jästen i en degbunke
2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och saffran (stött i en mortel med lite socker), låt allt bli fingervarmt, 37 grader. Blanda med jästen.
3. Tillsätt kesella, socker och mjöl. Arbeta
4. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
5. Ta upp och knåda smidig, dela i en massa små delar.
6. GÖR lussebullarna ;) Lägg på en smord plåt.
7. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
8. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.
9. Grädda i ugnen vid 225 grader i 5-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
VIPS så är det klart. nu ska jag på julavslutning.
.
XOXO

paket i strumporna på julafton.

KOLLA vilka fina julstrumpor vi har hängt upp ovanför den öppna spisen, eller kakelugnen eller brasan eller vad det nu heter. FINA VA!!! jag tycker de är jättemysiga! det blev så himla hemtrevligt och gosigt. jag längtar tills de är FYLLDA med pakeeeeeeet! ÅH SNART ÄR DET JULAFTON POJKAR OCH FLICKOR!!! just deet idag har vi bakat lussebullar också mEN de bilderna får ni se seeeeeen ;)
.
XOXO

sanningen.

DET HÄR ÄR SERIÖST DET ROLIGASTE SOM FINNS.
.
my life is average
.
XOXO

maskeraaaaaddag

ja. imorgon så är det den SISTA SKOOLDAGEN för i ååååår! alltså jag lyckades, jag öveeerlevde HELA terminen! bra gjort till er andra där ute som också överlevde! vi är värda MYCKET glass nu. hehe. hur som helst så är det den sista dagen imorgon och det är maskeraddag på skolan. SÅ vi har hela klassen bestämt oss för att klä ut oss till NINJOR. ahahh så det är här min outfit till imorgon. fast jag påminner lite i smyg om en gympamänniska på åttiotalet, med bandet i pannan. får fundera på vad jag ska göra åt det ;) OCH härifrån har vi hämtat inspiration till ett ninjasteg eller vad man ska säga, en ninjahälsning kanske??? hur som helst är det här klippet ganska roligt, MEN alltså det är så otroligt roligt ALLT annat som han den där killen gör, kolla på det andra, typ how to be emo, how to be ninja, how to be gangster, det är ASKUL haha.
.
men KOLLA här nu:
.
fint va? så tänk en hel klass som voltar runt, slår kullerbyttor, hjular runt, smyger och sparkas i korridoren på minerva imorgon. HAHA jag kan inte göra volter, inte slå kullerbyttor eller hjula så jag får väl smyga och sparkas. HEHE.
.
det är det här jag längtar till i USA bland annat, all denna school spirit som man har hört att det är på amerikanska high schools finns ju inte på samma sätt i sverige. SÅÅÅ så himla kul att komma dit och så är alla typ jättetaggade på konstiga grejer hela tiden. TYP halloween också då man VERKLIGEN går in för det och klär ut sig ordeeeentligt! så otroligt roligt!
.
XOXO

en liten visa

Liten bit sockerbit, går på bordet hit och dit.

Vart ska du gå? Vad tänker du på? Söta lilla sockerbit.

Se en kopp, klättra opp. Vill du ta ett kaffedopp?

Hoppar du bums, så säger det plums.

Kaffet dricker pappa opp.


hehe den här visan sjöng mamma för mig och min lillasyster när vi var små. ibland önskar jag bara att hon ville sjunga den igen. den är så underbart gosig.

XOXO


julgodispresent


hm. i år så kommer inte min mormor och min morfar att komma hit över julen. jag har firat jul med dem i 17 år. alltså ALLA år jag levt. VARJE år. men i år så kan de inte komma för att min morfar är sjuk. MEN vi har bestämt oss för att skicka ner ett lite paket med en gnutta jul i. alltså en massa julgodis som de annars skulle gå miste om. och DET vill väl ingen!????? hehe. sååå vi bakade en massa julgodis igår. vi gjorde brända mandlar, chokladfudge med nötter i, rocky road och dadlar fyllda med mandelmassa och hasselnötskräm doppade i choklad. MUMS. så underbart gott säger jag bara. alla recepten finns här på bloggen SÅÅÅÅÅÅ om någon känner ba JAAA jag vill ocksåååå baka DÅ går det att ordna ;) här ser ni paketet i alla fall som är fyllt med allt det vi bakade igår PLUS lite knäck också, sen skickar vi ner en massa paket till dem också. MYSIGT.
jag kommer sakna de så mycket, FRÄMST på julafton, för det kommer bli jättekonstigt att bara vara fem vid julaftonsfrukosten, eller bara fem vid julmiddagen på skeppsviks herrgård och så kommer det fattas en massa paket under granen och över huvud taget så kommer det kännas tomt att de inte är där.
här är dadelreceptet i alla fall ehehhe ;)
.
TUSEN OCH EN NATT DADLAR
12 st färska dadlar
100 g mandelmassa
6 tsk hasselnötsmassa eller nutella
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
en valnöt till garnering
.
gör så här
1. Snitta upp dadlarna och plocka ur kärnan.
2. Lägg en halv tesked hasselnötsmassa eller nutella i varje dadel, fyll sedan med mandelmassan.
3. Finhacka chokladen och smällt 1/3 av chokladen i ett vattenbad, tag av från värmen och tillsätt resterande choklad.
4. Doppa dadlarna i chokladen och dekorera med en valnöt.
5. Låt svalna/stelna i kylen.

alltså hjälp vad less jag skulle vara på att läsa en massa recept hela tiden om jag var ni. ELLER antagligen så älskaaar ni det. haha nä man TAAAAAAAAAAAAACK för att ni kommenterar och säger att bloggen är mysig, det är definitivt et genomgående ord som beskrivning på bloggen and I LIKE IT det är jättemysigt hehe att läsa kommentarerna!v ;) men hmm någon som har förslag på vad ni vill läsa eller veta??? HAHAH gud vad töntigt att fråga så. MEN om ni har något önskemål eller förslag säg till mEEEEEN jag har självklart fantasi kvar att hitta på något roligt hehehehehhehehe
.
XOXO


skumbaaad

OJ vilken konstig färg bilden blev!!! ::S:S: hur som helst så badade jag skumbad med den här lilla godingen här om dagen. den luktade som magiska glittriga fruktiga sockermarshmallows typ (så himla dålig förklaring) den kommer från affären lush som är en JÄTTEMYSIG affär i stockholm som har en massa skumbad, badbomber, duschkrämer, tvålar, schampoon och balsam och ALLTING är hemmagjort och det är i de MEST gosiga smakerna och lukterna NÅGONSIN! vi har en tvål därifrån här hemma med RIKTIG vanilj i och en massagetvål med chokladdoft. alltså HÖR bara på hur underbart det låter! hur som helst så frös jag här om dagen och tänkte att ett bad skulle passa perfekt. så jag tappade upp ett bad och lade i den där badbomben och det började spraka och skumma och jag blev helt fascinerad (jag är en ganska ny badkarsägare hehe) och vattnet blev mysigt saffransgult och det var hur mysigt som helst. VEM FÖRSÖKER JAG LURA. vattnet blev typ KISSGULT. hur kul var DET på en skala????? så otroligt äckligt. tror de att man vill bada i kiss eller??? fräscht. men jag släckte lampan och blundade och då var det HELT OK. hehe
.
det var bara det jag tänkte säga. nu ska jag göra mer julgodis.
.
XOXO

julelunch tredje advent och lucia

ja. igår hade vi jullunch här hemmaaaaa. det var typ knytkalas! MYSIGT. vi hade kokat tomtegröt och bakat saffranskaka och sen så var det sjutton andra som kom och hade med sig julgodis, mandariner, glögg, pepparkakor, hembakat tunnbröd, julvörte (som min syster säger), skinka, senap, äppelmos och julmust. det var GOTT och nu har jag ONT I MAGEN. eller igår blir det ju. hehe.
KOLLA på de där chokladbitarna där uppe!!! sjuuuukt goda. vi fick receptet jag ska DEFINITIVT LÄGGA UPP DET HÄR heheheheh MUMSIGT som bara den!
.
STRYKANDE ÅTGÅNG (typ chokladfudge med nötbitar i)
4 dl socker
2 dl grädde
100 gram margarin
50 gram hackad sötmandel
200 gram blockchoklad
.
gör så här
1. Blanda socker, grädde och margarin och sjud på svag värme i cirka 10 minuter.
2. Blanda i sötmandel och blockchoklad och rör om tills det smält.
3. (Sen stod det inget mer på receptet men hm jag improviserar, jag antar att man ska...) Hälla smeten i en form och låt stelna
4. Skär upp i små fyrkanter
KNÄCK
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör

2 msk kakao av god kvalitet (OM MAN VILL)
.
gör så här
1. Blanda strösocker, vispgrädde, sirap, (och kakao) i en stor tjockbottnad kastrull med höga kanter.
2. Koka utan lock och rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård. Koktid 15-20 minuter.
3. Tillsätt smör och eventuella smaksättningar (1 tsk kanel, hackade nötter, skal av apelsin)
4. Häll smeten i en kanna och fördela knäcken i små formar (gärna ischokladformar så lossnar knäcken enkelt när det är dags att äta).
5. Låt knäcken stelna. Förvara i kyl.
.
MUMS MUMS MUMS. just det. jag och cornelia ville vara luciafina så vi hade GLITTER i håret. snyyyyyyygggggt helt enkelt.
.
XOXO

saffranskakaaaa


ok. vi har bakat EN ENDA sak idag. utöver det vi bakade i morse. eller hmm alltså vi har inte bakat NÅGOT julgodis utan det blev en saffranskaka istället! vi ska ha en jullunch här snart och då bakade vi den där saffransgrejen till det OCH vi har kokat tomtegröt också, med en gömd mandel i så den som får mandeln måste rimma! PANIK jag vill INTE ha mandeln för jag kan INTE rimma!!! S:::S:S:S::S:S
.
SAFFRANSKAKA
5 st ägg
7,5 dl socker
200 gram smör, smält
2 påsar saffran à 0,5 gram
6 dl mjölk
6,5 tsk bakpulver
14 dl vetemjöl
1 dl pärlsocker
.
gör så här
  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Klä en stor långpanna (ca.40x50cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt, i en STOOOOOR bunke, större än 3,5 liter, för det blir mycket smet.
  3. Smält smöret och blanda i saffran och mjölk.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  5. Blanda nu ihop allt utom pärlsocker och häll ut i långpannan.
  6. Strö pärlsocker över kakan. 1 dl är ganska lagomt.
  7. Grädda mitt i ugn, ca. 23-30 minuter. Grädda inte för länge , kolla med sticka. Olika från ugn till ugn. Jag ställer taimer på 23 minuter och kollar då med en sticka, är den kletigt tar jag några minuter till o.sv. Låt kakan kallna och skär i lagomt stora bitar, 30 eller 42 bitar.
  8. Denna kaka kan man även göra utan saffran och ev. tillsätta annan kryddning som pepparkakskryddor, kardemumma m.m eller som grund till en långpannekaka med någon god glasyr
.
det blev MYCKET kaka HEHEH men den var vääääldigt gooood. jag har smygsmakat på den redan! :) nu blir det JULMYS. nu kom den första gästen. (jag hann inte lägga ut det här inlägget innan mamma tvingade mig att gömma datorn för alla gäster EHHE så ni kan ju tänka att klockan är FEM när ni läser detta) jag och cornelia tänker se en julfilm med barnen som kommer sen eheh mest för vår egen skull men men ;)
.
XOXO
.
JUST DET. svar till julia som undrade vilken organisation jag ska åka med till usa, det är explorius jag ska åka med! jag har inte hunnit se så mycket av hur de är som organisation MEN de verkar bra so far. jag hade en telefonintervju med en liten gumma som bodde uppe i kiruna och hon verkade BRA och så, och ja de verkar ha koll än så länge i alla fall! :)


frukost à la jul


idag har vi ätit JULIG frukost här hemma. jag och min syster fick världens ryck och bestämde oss för att baka hela vår frukost! det blev sååååå mysigt. den juliga frukosten bestod av hemgjorda pepparkaksscones och hemgjorda chokladpannkakor med vaniljsirap. sen åt vi mandariner och drack mjölk och lyssnade på JULIG musik. här är ett jättemysigt julalbum med lite annorlunda julmusik. annorlunda på ett OKEJ SÄTT. åh alltså jag längtar så mycket till julen nu. idag ska vi baka en massa julgodis så VÄNTA bara :) här är receptet på de himmelskt goda chokladpannkakorna. receptet var redan på engelska SÅ jag orkade inte översätta det hehe.
CHOCOLATE MINI PANCAKES
2 cups flour
3 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup sugar (less may be used, to taste)
1 cup milk
4 teaspoon butter, melted
2 eggs
4-6 teaspoons cocoa
.
gör så här
1. Combine dry ingredients. Add remaining ingredients and stir only until mixed.
2. Preheat a non-stick skillet until sizzling hot (a drop of water will "dance" on the surface). Brush lightly with oil or butter.
3. Pour pancake batter onto hot skillet; flip once when bubbles begin to form along edges. When lightly browned on both sides, remove pancake using a spatula and stack with pats of butter between each pancake. Keep warm in oven until ready to serve. Serve with vanilla syrup, if desired.
4. These freeze well and can be reheated in the microwave for a quick breakfast.
.
VANILLA SYRUP
1/2 cup butter, melted
1 1/2 cups powdered sugar
1 teaspoon vanilla sugar
.
gör så här
1. Mix well.
2. Pour over hot pancakes just before serving.
PEPPARKAKSSCONES
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
1 tsk malen nejlika
2 tsk malen kanel
ekologiskt ägg, mandelspån och russin till pensling
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Koka upp nejlika och kanel med mjölken och blanda sedan det med ägget.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och russin.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
KLART. mums det var verkligen hur gott som helst. OCH JULIGT. just det hehe vi åt lite knäck till frukost också. ;)
.
XOXO

jag har ett händelserikt liv

alltså den här bilden? :S
.
alltså hm som rubriken antyder. det händer mycket i mitt liv just nuuuu. alltså ALLTING ska hända på exakt samma gång. jag har haft två JÄTTESTORA prov i veckan. jag har alltså pluggat som en galning hela veckan. jag tillåter mig inte att slappna av en enda sekund så när jullovet kommer lär jag ju bryta ihop. DESSUTOM så har jag ett till prov och en stor inlämningsuppgift nästa vecka. OCH snart är det jul och jag har INTE köpt nååååågra julklappar. ELLER jo idag heheh så skulle jag och carro gå på stan LÄNGE för att köpa julklappar BARA. inget åt oss själva. DENNA dag slutade med att vi kom till stan klockan ett, gick på bio mellan två och tjugo i fem (GAAAH vi såg 2012 och vi trodde VERKLIGEN inte att den skulle vara så lång som den var) sedan gick vi på stan i tjugo minuter till (vi trodde att vi skulle ha lååååång tid på oss efteråt men ICKET. vi trodde nämligen att stan stängde klockan sex. hehe) men jag hann i alla fall köpa EN JULKLAPP till cornelia OCH en klänning ÅT MIG SJÄLV. jag är sämst. så under denna dag åstadkom jag alltså endast ETT av de mål jag hade satt upp. är det okej eller???
.
sen har jag börjat få ångest över min student's application som jag verkligen MÅSTE börja skriva på snart. panik. men det är så otroooooligt svååårt. antingen så blir resultatet att man har underdrivit allt om sig själv och skrivit att man i princip är en meningslös människa utan några som helst speciella kvalifikationer. ELLER så råkar man överdriva. vilket DÅ resulterar i att man endast låter som en dryg självgod och egocentrisk människa som tror att hon är bäst. det är så otroligt svårt. som jag PRECIS nyss sa. vaaaad ska jag ta mig till?? dessutom måste jag ta en massa sprutor snart för att det måste man om man ska åka iväg som utbytesstudent (!!!) typ mot hepatit B och jag HATAR att ta sprutor. det är så HIMLA OBEHAGLIGT. gah. jag får rysningar bara jag tänker på det.
.
imorgon så ska jag. hm. S-O-V-A-A-A. sen vill jag baka något. typ lussebullar eller göra något julgodis. SÅÅÅ pojkar och flickor, snart kanske ett nytt recept kommer pryda den här OTROLIGT roliga bloggen. eh?
.
nu ska jag sova. hehe. händelserikt liv som sagt.
.
XOXO

DANSFÖRESTÄLLNINGAAAAAAAAAAAAAAAR

PANIK. nu är det över. åååh. jag har dansabstinens. jag vill DANSA DANSA DANSA DANSAAAA ännu meraaa. i helgen hade jag alltså dansföreställningar på IDUN. sammanlagt 9 stycken!!!! SJUKT kul var det. åh jag vill bara dansa varenda dag hela mitt liv när vi har föreställningar. nästa år blir det meeera dans! :D :D:D::D vi gjorde två balettföreställningar där jag var misslyckat luciatåg och rött, det ser man på den översta bilden och den som är nedanför här ;) vi dansade till what's this, låten som är med i nightmare before christmas! det var jätteroligt, synd bara att den inte var med fler gånger!
sen hade vi hm vad blir det sex jazzföreställningar och då dansade vi west side story, en nyyyy version av romeo och julia, från hehe 50-talet ;) VÄRLDENS mest komplicerade handling så jag har ingen aning om vad jag var på någon av mina danser typ :S:S:S till den här dansen som är nedanför, lyriska dansen, så dansade vi till världens mysigaste låt comptine d'un autre été l'après-midi, den är med i amelie från montmartre den var fiiiiiin. 
här har jag ingen aning om vilken låt vi dansar till. jag har fått hjärnsläpp. jag vet inte ens vad vi är :S::S men det är modern dans i alla fall. man ser nästan alla mina fina danskompisar på den här bilden, eller hehe nästan alla i alla fall. jag saknar dem redan för att dansen är slut. sara, elin, hanna wiik (som fick DANSSTIPENDIET i år), hanna holm, towe, josefine, josefine, klara, amanda, maja, helena (fick OCKSÅ ett DANSSTIPENDIE i år), frida, anna, johanna, rowena, lisa, moa MED MERAAAAA! mysflickor
hmm hHAHA här dansar vi till i feel pretty, det är inte rätt version, den RIKTIGA är sååå mycket roligare heheh ;) på bilden uppe till vänster är josefine som är HUR duktig som helst på att dansa. hon har fleeer bättre bilder som jag ska norpa åt mig sen hade jag tänkt sen HIHIHI :)
och så sista dansen på jazzföreställningen, vi var du-du-du-dum-dum-dum SLUTET, vet INTE vad låten heter hmm vi skulle i alla fall vara tuffaaaa, visst ser jag tuff ut????? :S:S::S:S den här dansen var bara sex åttor lång, vi satte den på en lektion. kul. MEN det är ju braaa att man kan dansen i alla fall. 
på den översta bilden är det hanna holm och jag och HÄR är amanda som var maria på den här dansen! MYSAMANDA. hon var hur duktig som helst.
.
ÅÅÅÅH jag längtar såååå till nästa år då dansen börjar igen VECKA 5!!! WIHOOOO jag ÄLSKAR dans.
.
XOOXOX

julkänsla

.
alltså jag har SÅ mycket julkänsla nu av någon anledning. IGÅR så myste jag, sara och carro hemma hos sara. alltså vi MYSTE verkligen. vi åt lussebullar med socker på (genialiskt istället för russin), pepparkakor, skumtomtar, drack varm choklad med marshmallows OCH så grillade vi marshmallows och såg på julfilmer på samma gång! MYS MYS MYS. vi såg på grinchen och polarexpressen HEHE vi somnade under grinchen och vi hann inte se klart polarexpressen (OH NO hehe) MEN det var så himla mysigt ändå.
.
alltså de här bilderna får jag värsta julkänslan av också. FRÅGA INTE varför jag försöker äta upp äpplet med ljuset i :S::S:S:S tokigt. jag tog de förra året typ samma tid som nu och var det minsann snöööö!!! inte ok att det är BARA kallt nu. man blir ju less.
.
.
undra hur julkänslan kommer vara nästa år i usa? kommer jag drunkna i julbelysningar, frosty-snögubbar, popcorn och nallebjörnar i granarna som är femtio meter höga, julpynt, hickory honey ham, julestrumpor och mjölk och kakor till tomten? var kommer julkänslan av då liksom? nu får jag den av lussebullsbak, julkalendern (sunes jul och greveholm are still going strong, INTE en superhjältejul för allt i världen), SVENSKA julklassiker och paketkalendern! det blir späääääännande i alla fall!!! :D
.
XOXO

mysgrillningen det var gamla goda tider det.

alltså ååååh vad jag saknar detta!!! det här var i somras OCKSÅ under den intensiva veckan innan vi skulle säga hej då till maja och johanna ( :( ) OCH den här dagen så var vi hemma hos maja i hennes mysiga hus och grillade pinnbröd, drack varm choklad med marshmallows i och så spelade vi speeeeeel! alltså HJÄLP vad man kan bli arga på varandra när man spelar spel HEHHE men som min far brukar säga: det viktiga är ju inte att delta utan det viktiga är ju att vinna. alltså han är HELT seriös då han säger det där också???!!!! MEN det var myyyysigt och fint ändååå! det var jag, maja, carro, cissi (i de OTROLIGT snygga glasögonen) johanna, matilda, jessica, hanna och eva!
PINNBRÖD
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
.
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda de torra ingredienserna
2. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen
3. Arbeta ut den till fingertjocka längder
4. Rulla på pinnaaaar
5. GRILLA
XOXO

RSS 2.0