kakorna tar över.

KANELKÄPPAR
200 g mjukt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering:
½ dl strösocker
½ msk malen kanel
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 175˚.
2. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa.
3. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min.
4. Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten.
6. Vänd dem i socker blandat med kanel.
.
HASSELNÖTSSKORPOR MED CHOKLADBITAR
100 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
100 g hasselnötter
1 ägg
100 g mörk eller ljus blockchoklad
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3-4 droppar bittermandelolja
.
gör så här:
1.Vispa smör, socker och sirap vitt.
2. Grovhacka hasselnötter och blanda i tillsammans med ägget och chokladen.
3. Blanda i de torra ingredienserna.
4. Rulla ut massan till längder på bakplåtspapper. Platta sedan till dem ovanpå.
5. Grädda i ugn i 180°  i 25 minuter.
6. Ta ut plåten och och skär till skorpor.
7. Torka skorporna i ugn på 120° i ca 40 minuter.
.
MÄRTAS SKURNA CHOKLADKAKOR
200 g margarin eller smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
.
gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
2. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
3. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.
.
TRANBÄRSKAKOR MED VITA CHOKLADBITAR
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
50 g vit choklad
1 dl torkade tranbär
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
.
gör så här:
1. Blanda smör och socker.
2. Tillsätt ägget och rör ordentligt.
3. Hacka chokladen och rör i tillsammans med de torkade tranbären.
4. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
5. Forma till runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Platta till kakorna och grädda i 175 grader i ungefär 12 minuter.
.
det här bakade jag dagen innan julafton. och vi har sannerligen bakat alldeles för mycket kakor nu i jul. här är recepten till dem. MEN baka de inte. kom hem till mig vettja och ät upp allt med mig istället! dagen innan julafton var så sjukt hetsig, vi gjorde typ ALLT som ska göras inför jul på en dag, som alla normala människor gör på fyra veckor typ. haha. vi bakade de där kakorna. sen gjorde vi pepparkakshus, apelsiner med nejlikor, kokade knäck, gjorde rostade mandlar med nougat runt om rullade i kanel och kakao, min lillasyster gjorde munkar, vi klädde granen och städade. haha så kan det gå.
.
MEN nu måste vi ju bli av med allt julgodis haha och alla kakor. och jag har redan förätit mig på rocky road, brända mandlar, wienernougat, skumtomtar, knäck och chokladtäckta dadlar SÅ feel free att komma och äta upp det om ni vill. :)
.
XOXO

Kommentarer
Postat av: maja

JUUUULIAAA JAG VILL KOMMA HEM TILL DIG OCH ÄTA KAAAKOR MED DIGGGG

2009-12-30 @ 00:32:18
URL: http://majafjell.blogg.se/
Postat av: agneso

YUMMY IN MY TUMMY. på fredag ska jag baka de med vit choklad och tranbär. tack för receptet!!

2009-12-30 @ 23:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0