CHOCOLATE FUDGE CUPCAKES

idag var min fina vän johanna här. HUR kul som helst att träffa henne igen efter typ hundra år! vi BAKADE hehe och det blev chokladmuffns med kanel och en choklad-fudge-ingefära-glasyr ovanpå! PLUS att vi dekorerade HELT magiska mönster också. så nhu har jagytterligare ett VÄLDIGT gott recept till receptbokspresenten!

CHOCOLATE FUDGE CUPCAKES
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvailtetschoklad 70 %

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och kanel och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka choklade grovt och blanda i det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

CHOCOLATE FUDGE GLAZE
1 1/2 dl vispgrädde 
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Koka upp vispgrädde, honung, farinsocker och ingefära. Låt svalna något. 
2. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter.
3. Låt fudgetäcket svalna lite innan du glaserar cupcakesen.   

ja. och så HÄR blev resultatet. HELT underbart goda blev de. jag och johanna åt de varma och mysiga med ett stort glas kall jölk men nu ikvälll åt vi dem som efterrätt med glass och grädde till och DET var helt klart gott. MUMS. kul att de två recepten jag har gjort till den så kallade svenska receptboken verkligen för tillfället bara innehåller typiskt amerikanska bakverk. cupcakes. engelska namn dessutom. MEN men det är ju gott såååå.

XOXO


carrot ginger walnut cupcakes

jag har bakat. morotskakemuffins. WIHO det första bakverket är KLART till receptboken som jag ska ge till värdfamiljen! de blev verkligen hur goda som helst MEN nu har jag ont i magen. inte helt okej.
.

CARROT GINGER WALNUT CUPCAKES
.
12 cupcakes
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
100 g valnötter
.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
cream cheese lime frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
.
valnötter och florsocker eller kanel till garnering
.
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost krämigt.
2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnötter och florsocker eller kanel.
ÅH de var verkligen goda. nu måste jag bara göra om allting till amerikanska mått och över huvud taget skriva om det på engelska. MEN hehe det tänker jag göra en ANNAN gång. nu ska jag äta mer cupcakes. hihi. åh jag kommer ha så ont i magen senare. ännu mer än nu.
.
XOXO

MITT RUM


.
ååååh jag orkar inte att jag verkligen har fått mitt rum nästan EXAKT som jag vill ha det nu. det är så otroligt mysigt och helt enkelt ljuuuuvligt och romantiskt och ja åååh jag blir alldeles glad av det. MEN jag kommer ju att behöva lämna det när jag åker till USA. undra hur mitt framtida rum kommer se ut?? SPÄNNANDE. och hm undra vad mina föräldrar kommer göra med mitt rum medan jag är borta! pappa pratade om att göra om det till något dumt allrum. det gillar vi INTE. jag vill ha kvar mitt rum att längta hem till hehe. mamma är på min sida i alla fall med att hålla kvar det som det är. det är braaaaa
.
jag har i alla fall fått något ryck och har tagit kort på mitt rum och alla små mysiga detaljer. SÅ här har ni mitt rum. eller lite mer än det där uppe.
.

XOXO

pain



ja. hm. idag var domedagen. jag skulle göra ett nytt pass hos polisen för att mitt andra kära gamla pass kommer ha gått ut innan jag åker till USA sååååå ett nytt pass var nödvändigt. och det tackar jag och bockar för, för mitt gamla var ju skrattretande hehe det togs för fem år sen och jag hade turkost linne, turkosa örhängen och turkos ögonskugga. inte okej. men jag antar att det har sin charm det med hehe. men i alla fall, ett nytt pass betyder ju ett nytt passkort. jag hade alltså nu alla möjligheter i världen att bli snygg på kortet. så efter att jag hade fixat mig iordning i morse var håret helt ok, lockarna var fina och sminket var väl ändå helt ok också. MEN sen gick jag in på polisens hemsida och kollade vilka regler som gällde, för att undvika överraskningar senare (hjälp jag är så planerande) och här har vi dem:

- huvudet ska hållas rakt och vara mitt på bilden
- axlarna skall vara i linje med ansiktet dvs vinkelrätt mot kameran
- fotot ska tas rakt framifrån. Fotot får inte tas ovanifrån, nedifrån eller från sidan
- blicken ska vara riktad mot kameran
- ansiktsuttrycket ska vara neutralt
- munnen får inte vara öppen
- ögonen ska vara öppna, man får inte kisa
- ansiktet ska vara helt synligt, t.ex. kläder eller hår får inte täcka ansiktet
ja men ni ser ju. det var DÖMT att misslyckas haha inte le (jag är verkligen inte fin om jag inte får le), inget hår i ansiktet (jag har ju alltid lugg typ), ska tas rakt framifrån (näsan blir ENORM), HAHA jag försökte ta ett kort för att se hur det skulle kunna se ut och nä det var inte okej. och lockarna som var fina i VERKLIGHETEN såg ut som en buske på huvudet i kameran så jag hade inget val än att platta håret hehe när vi ändå kom till polisen och tog kortet så kollade jag för det första inte in i kameran utan ovanför (jag såg inte kameran!) och håret såg ut som pinnar och min näsa antog en något större form än den borde ha gjort. de frågade om jag ville ta ett nytt för jag hade tydligen låtit mina tankar låta lite för högt: att jag tyckte att kortet var fult hehe men jag ville inte verka som världen mest fåfänga person och universums fjortis bah ååååh ja MÅSTE få ta ett nytt kort med tanke på hur MÅNGA som ska se det! panik. men jag kan ju stolt berätta att jag inte tog ett nytt kort. om det nu är något att vara stolt över?? men det var över på 10 minuter. just det, min namnteckning blev asful också. men men life goes on hehe jag skulle vilja veta om det finns NÅGON som någonsin blivit nöjd med sitt passkort! jag kände mig som en fånge eller något. men det var ju värt för att kunna åka till USAAAAAAAA. here I come.
XOXO

MIN FÖDELSEDAG

WIHOOOO idag är det min sjuttonde födelsedag! jag är alltså ÄNTLIGEN sjutton år. borde passa på att lyssna på veronica maggios låt 17 år så jag får in den rätta stämningen hehe. men åh va mysigt det är att fylla år! jag blev uppvaktad igår av min finaste familj (eftersom att INGEN skulle vara hemma i lämplig tid att fira mig imorgon, lämplig tid är INTE före klockan 6 på morgonen) men i alla fall så uppvaktades jag igår med finfina paket, mumsig tårta och skönsång av min älskade lillebror (han är seriöst ett sånggeni). det var verkligen MYSIGT. tack för det. men för känslans skull så ville jag ändå få frukost på sängen och sång på morgonen på min RIKTIGA födelsedag. så i morse klockan 6 (inte ok) så kom mamma, pappa och cornelia och sjöng för mig med frukost på sängen. william hade skickat sin grattishälsning från sin säng för att han inte hade orkat gå upp. den lilla slökorven. SÅ jag fick min sång och sen kunde jag gott sova vidare till en mer mänsklig tid.
.
så nu har jag precis ätit världens mysigaste och godaste födelsedagsfrukost, bestående av nybakat bröd, kesoplättar fyllda med kardemumma, äpplen och kanel och blåbär och hallon till, rostade nötter, chai-te och ett glas juice! perfekti kombination med ett avsnitt av gossip girl och lite läsning ur en av födelsedagspresenterna jag fick romantiska hem & inspiration i vitt. perfekt helt enkelt.
.
kopplingen till USA och utbytesåret blir ju tydligt här. jag kommer alltså att fira den kanske viktigaste födelsedagen BORTA från mitt kära hem. i ett annat land där 18-årsdagen INTE är en stor grej alls. där är det bara sweet 16 som gäller. så det kommer ju vara lite tråkigt MEN man får väl bita ihop och som min älskade mamma brukar säga putsa morrhåren om det blir jobbigt och ha kul ändå. det kommer ju hur som helst bli helt underbart.
.
nu ska jag fortsätta mysa runt i min underbara säng. jag har saknat den SÅ efter min lååååånga vistelse i frankrike och stockholm. jag kanske skriver något om det senare. men sen kanske jag också tar tag i mitt liv och gör något vettigt idag. eller förresten. varför då? det är ju ändå min födelsedag.
.
XOXO
(jag måste göra som min kära vän maja gör, med mellanrummen alltså, utan prickar inga mellanrum, så TACK maja för det hehe)

RSS 2.0