underbaraclaratidningen.


Igår fick jag hem den här tidningen som UNDERBARACLARA gjort alldeles själv. HUR mysig som helst. Jag ska läsa igenom varenda liten bit av den när jag åker ner till Örebro imorgon. OCH jag har för övrigt FORTFARANDE inte packat. MEN jag har KÖPT KLÄDER IDAAAAG. Jag är så himla lycklig. HEHEHEH det gjorde min dag seriöst. Ni får se någon ANNAN gång vad det var för något! HEHE. Men nu ska jag på riktigt gå och packa. MEN jag är så himla trött. Jag och Carro var och tränade idag, vi var på den där Moulin-Rouge-dans-träningen, men sen så gick inte Carros buss förrän 21.45 (hon bor i ingenstans. det heter Bösta) OCH då stannade jag kvar med henne. OCH då körde vi Moulin Rouge från 18.15-19.15. Sen aerobic dance från 19.15-20.15 och sen bodybalance från 20.15-21.15. OCH sen gick vi (sprang) från iksu till sjukhuset för att hinna med bussen. jag skulle HELST soooomna nuuuuu. Precis som vi gjorde på bodybalance-avslappningen. Men AAAH. NU ska jag packa. SEEE YA.

XOXO

enlessjulia.


Alltså AH. Jag är så himla less på allting just nu. Igår när jag gick hem var jag jätteglad och jag ba HEHE livet är wihooo. MEN sen imorse vaknade jag upp var bara less. INGET blir som man vill någonsin. Alltså ETT jag är sämst på att planera saker. TVÅ alla mina kompisar är också sämst på att planera saker. Kontentan blir att det aldrig blir som man tänkt sig. ÄVEN om jag tycker om spontana saker så blir det fel ibland. Nu ska jag åka in på mitt utvecklingssamtal........... Och sen ska jag åka på stan, men jag kanske ska vänta på min andra kompis som också ska ha samtal, ELLER så åker jag ner i förväg. DET BEROR PÅ om jag tänker hinna hem mellan stan och träningen ikväll, jag ska på sån där Moulin-Rouge-dans på iksu. ASKUL. Men om jag INTE tänker hinna hem så väntar jag nog för vad ska jag annars göra? MEN om jag inte åker hem då måste jag packa mina grejer till Örebro NU. Och jag ska gå till bussen om 5 minuter. HOPPET. Men om jag inte packar det NU. Vilket jag inte alls hinner. Då måste jag packa det ikväll. OCH ikväll KANSKE jag och Carro skulle träffas en massa tjejer och ha tjejkväll typ. OCH då kanske jag skulle sova över där. MEN jag har inte packat. OCH vi åker imorgon. OCH dessutom så har jag inga bussresor ELLER pengar att betala bussen för. SÅ. OCH just det. JAG är så himla less på alla mina kläder. Jag har ALLTID på mig samma kläder typ. Roligt. Ja jag är less alltså.

XOXO

saltimjölken.


Jag hade lovat min vän att visa hur den här klänningen såg ut SÅ. Här är den. Jag köpte den på bik bok för 150 kronor, den HADE kostat 600 kronor. EH helt okej. Hur som helst. Idag var det verkligen en ovärd dag. Introduktion till projektarbetet och det enda som sa var att man skulle ha en dröm, en vision och ett mål. Jaha. Jag vill helst bara ha en idé. Det var så hemskt för när det hade gått 45 minuter så hade vi en liten paus. Paus nummer 1 och HÄLFTEN av alla människor går. Sen så fortsätter han prata i en timme till, om INGENTING. Och så  får han alla att hålla varandra i handen och sen står han och skakar på armarna och ba HEHEHEH askul. Sen byter han skor, han sätter högra skon på vänster fot och tvärtom. Sen har vi paus nummer 2 och då gär hälften av dem människorna som var kvar. Jag tycker synd om honom som pratade, MEN vad trodde han egentligen??? MEN projektarbetet är ändå långt borta för mig SÅ jag behöver EGENTLIGEN inte oroa mig över det. ÄN. EH ja just det. Idag på lunchen så satt jag och höll i saltkaret när jag ätit klart och sen hällde jag ut salt på min tallrik och sen helt plötsligt så hade jag hade jag råkat hälla ner en massa salt i mitt mjölkglas. Som det var mjölk kvar i alltså. Ja. Och sen typ en sekund senare så hade jag glömt bort att jag hade hällt salt i mjölken SÅ då tog jag en JÄTTESTOR klunk och det var det värsta jag varit med om. TUR för min kompis som satt mitt emot mig att jag inte spottade ut det på henne. FAST det hade varit rätt åt henne, hon skrattade åt mig, HEHE näää. MEN alltså jag började hosta HUR mycket som helst och gick (sprang) för att hämta ny mjölk och hostade i princip hela vägen genom matsalen. SEN när vi skulle gå från matsalen så var det några killar från en naturklass på skolan som gick typ 30 meter bakom oss, som jag aldrig pratat med, jag vet vilka de är och jag antar att de vet vilka vi är. Och så hostade ALLA i typ 5 minuter, helt hysteriskt. HAHA eh NEJ inte en pik. AH. Hur konstigt som helst. MEN MEN. Nu ska jag packa kläder till Örebro, vi ska åka dit på torsdag. SÅ.
.
XOXO

18SMAKER.



JA. Alltså jag blev helt uppslukad i den här glass-kategorin, för nu har jag ju MASSOR att lägga upp ju! HÄR har ni ett till exempel, i somras så var ju jag och min bästa vän Carro alltså på en glassresa till Stockholm OCH vi åt glass varje dag vi var där. Den HÄR dagen så åkte vi ner på söder och gick på second hands och så hamnade vi på ett jättemysigt litet glasscafé som hette 18 SMAKER. De hade BARA hemgjord glass och det var helt underbart! Det heter 18 SMAKER för att de alltid har 18 olika smaker och det är aldrig samma utan de ändras efter säsong och humör står det på deras hemsida. DOCK så var det VÄLDIGT små kulor för väldigt mycket pengar. Det kostade 42 kronor för tre kulor. MEN det var i för sig hur gott som helst det kanske ändå var värt det! JAG ÅT smakerna kakans kaka med hasselnötter, yoghurtglass med ingefära, rabarber och jordgubb och lakritsglass med turkisk peppar. EH MUMS. Det är glassen till höger. Carro åt smakerna strawberry cheesecake, kakans kaka och rabarber jordgubb (TROR JAG). Glassen till vänster. Mysigt och gott var det i alla fall. GÅ DIT nästa gång ni åker till Stockholm.
.
XOXO
.
PS. lejonet&björnen finns TYVÄRR inte i Umeå. Det finns bara i den södra delen av vårt kära land. Taskigt. SÅ Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebor. You name it. (coolt) ALLA ställen förutom just Umeå i princip. DS.

LEJONET&BJÖRNEN folks.


FRÅGAN ÄR JU VARFÖR jag inte gjort detta tidigare??!??!!? en glass-kategori. HALLÅ DÄR. OKEJ. den här smaken från LEJONET&BJÖRNEN får inviga den. TEXAS FUDGE. nougatglass med kolasås och jordnötter. eh gooott. alltså inte bara det faktum att lejonett&björnen har den underbaraste mest fantastiskt magiska glassen i världen, MEN det här är helt klart en av min TOPP-tio.. topp-tre. topp-fem kanske. VET EJ. men den är hur god som helst, helt perfekt. OM ni ska äta någon glass från lejonet&björnen, ÄT DENNA, ni kommer inte bli besvikna. jag åt denna med min vän caroline (glassmästarkollegan you know) i somras när vi var i stockholm, det är hon som sticker fram på sidan av bilderna, MEN jag visste inte om hon skulle godkänna bilderna SÅ hon blev bortklippt, men det kändes tungt. och ja den här glassen är DYR, den kostar också PRECIS som b&j's 50 kronor styck. MEN det är väääärt det. ja. det var det jag hade att säga. ät glass.

XOXO

MAT.


alltså det här är så pinsamt. jag lägger upp TRE bilder från PHOTO BOOTH. alltså vem försöker jag lura? det går ju inte direkt att dölja. KANSKE för folk som inte har en mac-dator. MEN för alla andra. man ser det direkt. jag har till och med döpt bilden till juliapinsamt. cool tjej. MEN what to do när man inte har några andra bilder? FÖR alltså inlägg UTAN bilder är i alla fall det tråkigaste JAG vet. fast det här hade ju varit bättre utan bilderna nästan. HUR SOM HELST. jag har varit och tränat med mina kompisar idag efter skolan i treeeeeee timmar, alltså INTENSIV träning i tre timmar. det var FRUKTANSVÄRT vad jobbigt det var. aaaah. först körde vi afro power dance, sen core control och sist aerobic dance. MEN DET VAR HUR KUL SOM HELST. men alltså jag trodde jag skulle stupa när jag gick från bussen för att jag var så otroligt hungrig. MEN nu har jag fått mat. ÄNTLIGEN. aaaah. och alltså imorgon då ska vi ha någon jättekonstig introduktion till projektarbetet. JAG FÅR PANIK. troooor de seriöst att vi ska veta vad vi ska göra NU?!?!!? aaah. panik panik. FAST hehe jag har ju ändå ett EXTRA år på mig. jajjemän. score. alltså nu ska jag gå och dö i min säng av utmattning. tack och hej.

cuppycakeicecream.


Det här var ett projekt jag gjorde i kursen estetisk verksamhet förra året. Man fick göra VAD man ville. OCH då valde jag att starta ett eget glassföretag, göra egen glass och designa en egen glassbehållare. OCH här har ni resultatet. Ville bara visa det för det är så fina bilder bara. HEHE. Tanken var alltså att skapa någon slags muffins-cupcake-liknande-glass. OCH med lite modifiering blev detta resultatet. Kakdeg (chocolate chip cookie dough med lime) som själva muffinsbotten, hemgjord glass (hallonglass med lemon curd) och frosting och ett cocktailbär på toppen. MUUUUUUUUUUMS. Det var fruktansvärt gott också kan jag lova. Kommer dock inte ihåg vad jag hade för recept på glassen, tror att jag improviserade fram i princip hela den här skapelsen. :S Hur som helst var det kanske den värdaste skoluppgiften någonsin. Att få äta glass. VÄRT.




XOXO

blommigt.



Alltså jag är ju magisk. Här får ni se ETT TILL plagg som jag har sytt. ett linne med lila små blommor på. Det är jätte-JÄTTE-små blommor så man ser dem inte. MEN de är där. I promiiiiise! EEEEEH förutom att jag nästan gick ut från mitt rum i BARA trosor och bh idag typ sekunden då min lillasysters pojkvän kom uppför trappan (MEN jag hann SLÄNGA mig in i mitt rum innan någon skada var skedd. Phew. Jag fick dock elva blåmärken typ.) så är det okej. Jag fick också just höra av min mamma att hennes jobbarkompisar, som äter på samma ställe som vi gör med skolan, att de har HÖRT mig x antal gånger skrika i matsalen. Roligt.

nu så.


Det här är då klänningen som ni fick se tyget på förut. Den är hur mysig som helst, det är dessutom kanske den enklaste klänningen jag någonsin sytt, det är fyra bitar utklippt bara exakt som jag vill att de ska se ut och sen ihopsydda. KLART. Jag kände mig hur somrig som helst när jag hade på mig den. ÅÅÅÅH. Ja ja. Jag och min vän Carrrrrrooo var på bio ikväll såg den här Remember me med Robert Pattinson. Den var jättebra OCH vi grät som små korvar på slutet. Och alltså de som satt framför oss. Inte konstigt att de inte grät, för de satt och kollade på oss HELA filmen istället. Obehagligt. Sen myste vi runt och åt glass (B&J's) bara. Kul att man förlorar en timmes sömn i natt för övrigt. Det känns helt rättvist. Aaaaah.




XOXO

du-du-dum-dum-duuuum.


Det är här en bit av en till klänning som jag har sytt. Ni får se hur den ser ut senare. HEHEHE. Nu ser jag på veckans avsnitt av gossip girl med cornelia. OCH vi var HUR duktiga som helst alldeles nyss och vek ihop en massa lakan och svingade runt vår katt i dem. HEHE askul. Och så lyssnade viDEN HÄR låten. Den är så himla mysig och man blir alldeles GLAD av den. VÅRIGT känns det.

ourdreambrunch.


Alltså MUMS MUMS MUMS. Ser ni hur gott det ser ut???? Det VAR gott också. Jag och min vän Cissi pratade igår om vad vi ville äta för perfekt frukost. Vi var väääääldigt sugna på en perfekt frukost MEN vi hade ätit kaka till frukost så vi var INTE så hungriga. MEN i alla fall så inkluderade den perfekta frukosten american pancakes med frukt och bär och honung på, apelsinjuice, en smoothie, mackor med frön och russin i med en massa färska grönsaker på, turkisk yoghurt med nötter och honung och ja. Hm något mer också kanske. MEN alltså åh det vattnades typ i munnen på oss när vi pratade om det. SÅ imorse när jag vaknade så blev jag sugen på ALLT det där igen. FAST jag gjorde om det lite. Här har jag american pancakes med hallon och kiwi, grönsaker, keso och skinka på grovt bröd med frön i, ett ägg med salt på, färskpressad apelsinjuice och blåbärsmjölk. Jag veeet det låter konstigt med blåbärsmjölk, MEN det äääär gott, man lägger bara i frysta blåbär i ett glas mjölk och VOILÁ!!!!! Ja. Det finns väl inte så mycket mer att säga.

Här är receptet på pannkakorna. Jag gjorde bara hälften av den här satsen och det blev MER än tillräckligt för en person! Det blev 5 små pannkakor.
.
AMERICAN PANCAKES.
3 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk eller yoghurt
1 msk smör
1 ägg
smör till stekning
.
gör så här
1. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
2. Rör ner filmjölk eller yoghurt, ägg och smält smör och rör ihop till en tjock smet.
3. Klicka ut smeten i stekpannan och bred ut den lite.
4. Grädda på ganska svag värme. Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna.
5. Servera med frukt, bär, honung, sirap, smör, grädde, socker.. VAD som helst.

XOXO

såklart.


Ja okej. Alltså den här bilden har verkligen INGENTING med NÅGONTING att göra. MEN i brist på annat så lägger jag ut denna. Kan ju berätta att det här är i alla fall min absoluta favorit-bh. Den är prickig och kommer från monki! Den ser ungefär PRECIS ut som leggingsen jag hade på mig igår. Den är hur skön som helst i alla fall!!!!!!! MEEEEEEEEEEN alltså igår, då var jag hemma hos min vän Juliaaaaaa OCH då kom jag direkt från dansen och så skulle jag duscha hos henne MEN då hittade jag inte bh:n. Kul. Den var verkligen HELT borta. Jag letade typ i Julias garderob till och med efter den, helt seriööööst. MEN den var borta. Roligt. Så jag fick ha på mig min sport-bh iställeeeet. MEN sen på morgonen, idag alltså, när vi skulle åka ifrån Julia så hittade jag den MITT PÅ GOLVET i hallen. TREVLIGT. Den hade alltså legat i deras hall hela kvällen, hela natten och hela morgonen. Ja, så att hennes föräldrar hade kunnat gå omkring och se den. Fint fint. Jajjemän. Såklart. MEN nu är den tillbaka i alla fall. Hur som helst så åt jag våfflor IDAG i alla fall, jag åt EN igår, men idag åt jag fler, jag gjorde våfflor med hasselnötter och keso i och det blev HUR frasigt och gott som helst. Det var huuuuuuuuuuuur MUMSIGT som helst att ha blåbär och hallon till och åååh det var asgott. :) heheheheh jag har ätit kladdkaka och fudgekaka och chokladbollar idag också. EH gott. JA. Vi fick vara lediga idag från skolan. ELLER vi hade EN lektion som jag TVINGADE mig upp att gå till. Det var det värsta jag varit med om. Det var fruktansvärt. Att lämna det varma täcket var som att skiljas från.. HAHAHA vad GÖR jag för nåt. Kan jag ge mig. MEN hur som helst. Så kom jag jag till friskvårdslektionen och så säger vår lärare att vi ska REPETERA till provet. Som är vecka SJUTTON. 17. DIX-SEPT. SEVENTEEN. Älskaaaaaaaaaaa vår lärareeeeeeeeeeee. PUSS PUSS PUSS. Jag ska skicka ett tack-kort för att det var så otroligt värt. Tack och hej.
.
XOXO

VÅFFELDAGEN.


idag. är. det. våffeldagen. MUMS. alltså jag SKA äta våfflor sen när jag kommer hem efter dansen.. typ halv elva. MEN PANIK. åååååååh jag vill ha våfflor NU!!!! skruttans. HUR SOM HELST. våfflor i alla fall. HOPPAS vi får våfflor i skolan. eller alltså vem försöker jag lura? vi kommer få typ pannkakor, ärtsoppa, någon konstig köttgryta med morötter i och nån currypalsternacksgrej eller nåt. det får vi alltid. MEN alltså kolla de här leggingsen, de är HUR mysiga som helst! det var ett tappert försök att vara lite mer vårig, MEN jag tror inte det funkar. för det är sämst väder ute. åh. ja men nu kör vi. BARA tråkiga lektioner idag. WIHO.

XOXO

hon är min.


alltså SER ni hur VACKER min lillasyster ÄR?!?!??!?????!?!!? hon är typ det finaste jag vet. det här är några bilder från i somras, vi var sannerligen bruna och snygga! förutom kanske på vissa av de här bilderna med alla fina miner. alltså ÅH jag älskar min syster huuuur mycket som helst. hon är det konstigaste och roligaste som finns. vi är knäppa. det finns så fruktansvärt mycket fint att säga om henne MEN det finns inte ord. hon är underbar, fantastisk, rolig, knäpp, förstående, klok, cool (alltså hon ÄR verkligen cool.), snygg, vacker, oerhörd, fenomenal, otrolig, smart, begåvad, påhittig, kreativ och eh ja. alltså det där gånger kanske hm tusen eller något. alltså jag hatar svenska ord, de beskriver ju inte det man VILL. MEN you get the picture. hon är bäst i alla fall. OCH alltså vi göra så himla många konstiga saker tillsammans. det är askul. vi pratar om allt, vi bråkar om allt, och vi gör allt tillsammans. så himla underbart. och alltså jag kommer sakna varenda liten bit av den där människan när jag åker. VEM ska jag prata konstigt med då? VEM ska ge mig kloka råd om saker? VEM ska jag låna kläder av? VEM ska förstå alla störda saker jag säger och gör? alltså VEM ska ersätta henne när jag är i USA? eh ingen!!!!!!!! MEN alltså förstår ni hur TOMT det kommer bli utan henne? jag vill inte ens tänka på det. usch. alltså jag tror på riktigt att om man viker ihop henne några gånger så borde hon rymmas i min resväska. i'll definitely give it a try. for real.

MEN alltså ÄVEN fast jag kommer sakna alla människor så fruktansvärt mycket så fick jag idag VÄRLDENS USA-LÄNGTAN!!! alltså jag vill åka dit NU!!!!!!!!!!! men alltså det är fortfarande hur långt bort som helst. bra och dåligt. MEN jag har fått veta EN sak i alla fall. jag kommer åka någon gång mellan den 30 JULI och 7 SEPTEMBER. så. ja. hmmmm. HOPPAS att jag får åka samtidigt som maja och kristina (de två andra flickornaaaa som går på min skola som också ska åka) ska göra! för då kommer vi vara i NEW YORK samtidigt. OCH det skulle ägaaaaaaa.

XOXO

G.L.A.S.S.F.E.S.T


G
OTT. LYXIGT. AWESOME. SINNESJUKT. SANSLÖST. FANTASTISKT. EXCEPTIONELLT. SAGOLIKT. T ... (ah. kommer inte på något adjektiv på T. PANIK. MEN det finns ändå inget bra ord som beskriver det jag varit med om idag)
.
eh OKEJ. idag var jag och min bästa vän aka glassmästarkollegaGLASSFEST. det var himmelskt. helt underbart. det finns inte ens några ord som räcker till. vi kom dit klockan 11 och betalade 50 kronor för att få komma in, och när vi kom in så seriöst dog vi. det var helt otroligt. det var ett enda stort rum med GLASS och saker som man kan äta till glass. en LÅNG rad med såna där scoop-grejer, där man köper kulglass, ett stort bord med en massa olika toppingar och strössel och kex. OCH så fanns det ben & jerry's glass också, såna där mindre förpackningar för TIO kronor istället för 25!!!!!!!! helt sjukt. vi köpte tre var!!!! att ha till sen alltså. MEN hur som helst. vi började på riktigt gråta när vi kom upp dit. vi började rysa och fick gåshud och tog tag i varandras händer och stod bara där och var lyckliga över att vi hade hamnat i glasshimmelriket. för det var verkligen så.
.
och ja. sen började vi. vi bestämde oss för att äta av ALLA smaker. och ja. vi lyckades. TJUGOTVÅ kulor blev det. HEHEHEHEHEHEHEHEHE. vi tog kort på alla glassar och skrev ner alla smaker vi åt också, FAST vi glömde ta kort på den första glassen vi åt. det känns tungt. MEN okej. här ska ni få höra. glass ett motvsarar bild ett och så vidare hehe.
.
glass ETT - rabarber jordgubb, bananchoklad och marc de champagne med noisette- och hasselnötstopping.
glass TVÅ - daim, valnöt och saltlakrits med noisette-, hasselnöts-, kola- och saltlakritstopping.
glass TRE - apelsinsorbet, skogsbärschoklad och blåbär med noisette- och hasselnötstopping och ett kex.
glasa FYRA - körsbär, jordgubb och choklad med noisette- och hasselnötstopping och ett rullkex.
glass FEM - tutti frutti marshmallows, polka och hallonsorbet med noisettetopping och maränger.
glass SEX - dulce de leche, äpple kanel och gammeldags vanilj med noisette- och hasselnötstopping och maränger.
glass SJU - päron, melon och regnbåge med något konstigt gult och grönt surt strössel.
glass ÅTTA - hallonsorbet med noisettetopping, maränger och ett hjärtkex. (bara för att 21 var en jobbig och ojämn siffra hehe)
.
hehe det ni. vi betalade 50 kronor för glass som EGENTLIGEN skulle ha kostat ungefär 280 kronor. eeeeh HELT OKEJ. mohaha. ELLER om man räknar att man äter en kula i taget som kostar 15 kronor så hade det blivit glass för 330 kronor UTAN topping och strössel. heheheheh. ja. jag ÄR glassmästaren. OCH min vän är också det. alltså säg bara till när ni slår detta så lämnar jag över glassmästartiteln till er och kommer för alltid att buga inför er. tack och hej.
.
btw. jag har ALDRIG någonsin lagt ut så dåliga bilder som dessa. tack till min mobil som tar bilder som innehåller 5 pixlar. score. MEN det är ändå glass på bilderna. SÅ.
.
XOXO


prinsessor.


igår var jag prinsessa hela kvällen. tillsammans med en massa andra prinsessor. vi firade att en av oss prinsessor blivit 18 år. hehe. i alla fall. det var hur mysigt som helst. vi åt en MASSA gott. hemgjord pizza, prinsesstårta, daim-maräng-grädd-tårta, chokladbollar, chocolate chip cookies, chips, dipp, cheese balls, godis. MUMS MUMS MUMS. jag hade så fruktansvärt ont i magen när jag åkte därifrån. MEN det var det värt! :D jag hade på mig den HÄR kronan, de här pärlorna OCH min tutu och min gammelrosa klänning som har en tyllkjol. FINT. :) nu ska jag SKYNDA mig att göra mig iordning för att åka in till stan. glassfesten remembeeeeer!??!?!?! OCH sen ska jag och mina kompisar åka och träna på iksu. det är något special-dans-tränings-pass med tema MOULIN ROUGE!!! eh kul. JA. så först glass i 2 timmar och sen träning i 2 timmar. HELT RÄTT. sen ser vi väl vad som händer. FINT väder är det ju iag i alla fall!

XOXO

vinnarna.


ja. här ser ni då vinnarna av dagens deltävling i trippelbollen på minervagymnasium i umeå. sverige. europa. HEHEHE vi har en tävling mellan tvåorna på minerva, som heter trippelbollen då, och idag var det innebandy. älska innebandy. NOT. alltså nu har jag sagt i typ en vecka att jag älskar innebandy, så nu tror jag typ att jag gör det, men det gör jag inte. halva klassen var starka krigare och deltog medan resten av klassen hade en fantastiskt mirakulöst vackert skapad hejarklack (där var jag inblandad) och hejade något så fruktansvärt. vi hade till och med musik som vi spelade varje gång de gjorde mål. ja så kan det vara. vi vann för övrigt fotbollen, den första trippelbolltävlingen i höstas också SÅ ja eh. HEJ trippelbollvinsten.
.
men i alla fall. nu till viktigare saker. PÅ LÖRDAG ÄR DET GLASSFEST PÅ FOLKETS HUS I UMEÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!! alltså man betalar 50 kronor och får sen äta "så mycket glass du orkar"! alltså HÖR ni hur UNDERBART det låter???!?!?!?!?!?!?!?!? jag dör typ. få äta hur mycket glass man orkar för FEMTIO KRONOR. alltså de som har anordnat detta har ju uppenbarligen inte träffat varken mig eller min bästa vän och sett hur mycket glass vi kan äta. MEN their loss is our ... vinst??? hur går det där ordspråket? är det their loss is our game eller???? vet inte varför jag tror det, det känns bra. MEN hur som helst. så på lördag ska jag äta glass. OCH ikväll kommer min mormor! den sötaste mormodern man kan ha. hon är hur mysig som helst. sen ska jag på prinsesskalas imorgon också hos en väääään!!!!
.
XOXO

tresakerjagtyckerom.


hasselnötter keso & hallon.

tre saker som jag verkligen skulle kunna leva på. alltså det är så fruktansvärt gott. att antingen bara äta själv ELLER att blanda ihop allting tillsammans. hur gott och mumsigt som helst. egenplockade sommarhallon till exempel måste ju seriöst vara det godaste som finns. mums mums mums. smultron är ju också hur gott som helst. vi har inga egna smultron MEN ända sen jag och min lillasyster var små har vi gått och ätit upp vår grannes smultron. taskigt jag vet. MEN vi har känt det som vår plikt eftersom att han själv inte äter upp dem. hehe. det är dessutom inte diskret alls utan han kan verkligen se oss om vi gör det, men han har inte sagt till oss än i alla fall. (kan bero på att han aldrig är hemma då vi gör det. MEN ändå.) oj. nu blev det två inlägg på exakt samma sekund. MEN så kan det gå. tack och hej.
.
XOXO

jag och lilla my.


ja. det här är då min lilla-my-outift. så här har jag sett ut exakt hela hösten, hela vinter och förmodligen KOMMER se ut hela våren. MEN jag hoppas att det ska bli varmare snart så att jag kan få slippa den här jackan och dessa skor. ÄVEN om jag älskar dem. MEN jag vill ha min stora gammelrosa jacka från monki och mina fina träskor. jag vill vara barbent. ha klänningar fulla med blommor på och springa barfota ute. jag vill ha håret helt utsläppt och att det ska blåsa VARMT och inte kallt. jag vill ha sol och blå himmel. åh. sommaren. den ÄR ju ändå för underbar. . nu ska jag gå ut på en promenad i det FINA vädret. för övrigt så låter det som att jag spinner, precis som vår katt låter, för att min mage kurrar så mycket. måste äta något sen.


tutu och pärlor.


de här bilderna tog jag för några dagar sen men jag har varit osäker på om jag ska lägga upp de eller inte, eftersom att jag bara har bh och tutu på mig. MEN alltså i mitt huvud så såg jag det liksom framför mig. den fina sidenbh:n, pärlor och den vita tutun. och bara en massa vita nyanser i bakgrunden. och jag var bara tvungen att liksom follow through med min plan hehe. jag blev ändå ganska nöjd med bilderna. men ja nu lägger jag alltså upp dem trots allt. för jag har klippt bort den mesta huden ändå så ;).

det är är alltså tutun (ballerinakjolen) som jag har sytt, när jag har på mig den, jag har i för sig haft på mig den förut också, när jag tog dansbilderna. MEN strunt samma. den är så fiiiin bara. IDAG däremot är jag inte kry eller fräsch eller fin eller nånting. jag är sjuk. jag snorar hur mycket som helst, kan inte andas, inte snyta mig, inte äta. det var hemskt imorse rentutav, men nu är det lite bättre. men jag har fortfarande ett obehag i magen och mår illa och jag fryser och svettas och har ont i huvudet. det är så jobbigt. och jag HATAR att vara sjuk för jag får panik för att jag missar så mycket av skolan! jag är en sån människa som alltid går till skolan oavsett sjukdom nästan, det är bara vid extrema tillfällen som dessa och typ magsjuka som jag inte går. och ja. då får jag panik. dålig egenskap eller beteende eller tankesätt eller vad man nu ska säga. det som är så jobbigt med att vara sjuk är att jag inte får dansa heller. och nu ska vi börja träna på danserna till föreställningarna som är 7-9 maj. :( åååh.



det är typ ironsikt för exakt vid det här tillfället förra året blev jag också sjuk. precis efter sportlovet, som nu. samma symtom och allting. och jag har seriöst inte varit hemma på grund av sjukdom sen dess. INTE ok. det var efter det som jag blev inlagd på sjukhus för att de trodde att jag hade diabetes och en massa saker. SNÄLLA låt det inte hända igen. men det tror jag inte. nu ska jag dricka tekopp nummer tre för dagen, grönt te med smak av vanilj. mums. just det. vi ska se änglar och demoner också. hoppas den är bra. tack och hej.

btw. jag kom bara på en grej. alltså alla mina bilder ser likadana ut känns det som. eller jag vet inte. men jag börjar få slut på inspiration. vad vill ni se för någonting? jag HATAR när folk ställer såna frågor i sina bloggar. MEN jag förstår typ NU varför de gör det! och alltså jag skäms typ MEN nu gör jag det också. vad vill ni veta? vad vill ni se? vad vill ni att jag ska kort på mer eller mindre? OSV OSV ETC ETC.

XOXO

femtiotaaaaal.


ja. den här femtiotalsklänningen sydde jag till skolavslutningen i nian. jag är STOLT. den är asfin. HEHE jag fick dock lite hjälp av min mamma ocksåååå. men ÄNDÅ. egentligen ska det vara en ÄNNU större underkjol under, men till skolavslutningen i ettan så sydde jag upp den och använde istället en tyllkjol under. så ja kort och gott. här har ni den.





XOXO

BAKMARATON.


AAAAAAAH!!!!!!! IDAAG HAR JAG OCH CORNELIA HAFT BAKMARATON!!! eheheheheheheh vi har bakat exakt hela dagen. HEHE så himla mysigt! vi kom på en massa regler som vi skulle följa i bakmaratonet och det HÄR blev resultatet. OCH det där receptet som jag skrev i förra inlägget är alltså inte ETT recept utan ALLA recept sammanslagna till ett, alltså alla ingredienser som vi använde idag HEHE.
.
det här var reglerna:
- det ska finnas ett genomgående tema, valfri tolkning (gemensam ingrediens, smak, känsla, form m m)
- TRE saker ska bakas, utifrån dessa tre saker ska tre NYA saker bakas som har med de tre första sakerna att göra
- tidsgräns på max 5 timmar
- allt ska klart göras samtidigt (PLANERING, det måste bli klart ungefär samtidigt)
- gör ett färdigt “recept” med ALLA ingredienser som ska användas (typ 17 dl socker etc etc etc)

eh ja det här kommer vi SÅ mycket att göra fler gånger HEHE det var jättemysigt! vi har verkligen haft en HELDAG baraaa vi idag! :D vi kom till och med till vår pappas förtjusning ut i det fina vädret för att vi hade ingen jäst eller några ägg hemma. vi var tvungna helt enkelt. och alltså jag har typ glömt bort vad riktig mat är. vi åt frukost i morse och sen har vi ätit deg och smet och kakor och bullar och chokladbitar och socker hela dagen och ja hm hehe.

DET HÄR bakade vi alltså: banankaka med ingefära och kanel, chocolate chip cookies (de smakade precis som subwaykakornaaaaa!!!!), kanel- och kardemummabullar, hemgjorda glasstrutar med vallmofrön och kanel, chocolate-chip-cookie-dough-glass (william sa att det smakade som BEN&JERRY'S GLASS!!!!!! har man lyckats då eller?!?!?!?) och såna där glass-pinnar-kex-liknande-saker som bestod av smält choklad och rostade sötmandlar. eh mums.

dock så bröt vi typ alla regler vi satte upp. det tog längre tid än fem timmar. helt SJUKT vilken tid det tar att baka! ingenting blev klart samtidigt heller utan det blev liksom lite hipp som happ FAST vi tyckte att vi hade planerat. hm. och alltså vi hade som utgångspunkt att göra egen glass, eget strössel och egna glasstrutar. och utifrån det göra tre till saker som hörde ihop med dem tre första vi skulle göra. haha gud vad komplicerat. MEN vi gjorde verkligen inte riktigt så hehe. alltså vi blandade bara i kakdeg i vaniljglassen och sen "strösslet" blev såna där chokladpinnar istället och ja strutarna. jag vet inte. menmen men det blev i alla fall jättegott altihopa. och kanel var TYP lite gemensamt i vissa av bakverken i alla fall. ja ja ja.

här har ni recepten på allting. ;)
.
CHOCOLATE CHIP COOKIES (subwaykakor!!!)
250 gram margarin
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl socker
1.25 dl farinsocker
1 ägg
0.75 dl kakao
2 msk mjölk
4 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
2.5 dl hackad blockchoklad
.
gör så här
1. Vispa ner smöret med en elvisp, tillsätt sedan socker & vaniljsocker och vispa sedan därefter.
2. Tillsätt sedan allt annat i tur och ordning. Rör sist i chokladhacket.
3. Klicka ut degen på ett bakplåtspapper, cirka 1-1½ msk. De flyter ut ganska mycket så se till att ha ordentligt med mellanrum.
4. Grädda kakorna i 180 grader, i cirka 8-10 minuter
.
KANEL- OCH KARDEMUMMABULLAR
1 msk svarta kardemummakärnor
1 1 st ekologiskt ägg
3 3 dl mjölk
50 50 gram färsk jäst
1.5 1.5 dl strösocker
0.5 0.5 tsk salt
150 150 gram smör, rumsvarmt
1.2 1.2 liter vetemjöl special
.
fyllning:
100 100 g mjukt smör
1 1 dl strösocker
2 2 msk malen kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker
.
gör så här
1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.
5. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5 centimeter tjock.
6. Blanda smör, strösocker och kanel till en krämig fyllning. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna.
7. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
8. Skiva arket i 4 centimeter tjocka remsor och skär ett snitt som går nästan helt igenom så att det ser ut som ett par byxor.
9. Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och vrid ihop till en knut och lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper.
10. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader varmluft.
11. Vispa upp ett ägg pensla bullarna, häll pärlsocker på.
12. Grädda bullarna gyllene i cirka 10 minuter.
.
HEMGJORDA GLASSTRUTAR
1 ägg
0.5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 msk olja
2 tsk kanel
3 tsk vallmofrön
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 200° och rita cirklar, à 12 cm i diameter, på bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör ner mjöl, olja, kanel och vallmofrön och bred ut smeten tunt i cirklarna.
4. Klipp isär pappret så att rånen kan gräddas efterhand, vart och ett ca 4 min. Ta ut och lossa dem snabbt och forma strutar. Obs! rånet stelnar fort och kan inte värmas igen.
5. Fyll inför serveringen med glass!!!
.
CHOKLADPINNARNA..
100 gram ljus blockchoklad
1 dl hackade sötmandlar
.
gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Rosta mandlarna i torr stekpanna.
3. Blanda ihop chokladen med mandlarna och bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper.
4. Låt stelna i kylen.
5. Skär upp i långa pinnar... typ.
.
BANANKAKA
1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 gram mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 gram valnötskärnor
smör och ströbröd till formen
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
.
ja. där har ni det. BAKMARATON för hela slanten. tack och hej. nu ska vi äta alltihopa och se på film. myyyyyyys.
.
XOXO

mys.


idag gjorde jag frukost på sängen till min lillasyster och mig och så satt vi i hennes säng med varsitt täcke virade runt oss och pratade och skrattade och grät några skvättar och lyssnade på musik. det var fruktansvärt mysigt och solen sken in genom hennes fönster och allting. OCH nu hade vi hittat på en jätterolig sak som vi ska göra. om allt går enligt planerna så kommer vi att använda oss av det HÄR receptet snart. ehehhe. ni får se senareeee vad det blev.
.
HEMLIGT RECEPT
150 g blockchoklad
7 1/2 dl strösocker
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl farinsocker
650 g mjukt smör
3 st mogna bananer
5 st ekologiska ägg
20 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
2 1/2 msk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
2 msk kardemummakärnor
3/4 dl kakao
3 1/2 dl mjölk
1/2 liter vaniljglass
1 msk olja
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl sötmandlar och valnötter
.
XOXO

ÄNTLIGEN.


alltså det har hänt. gott folk jag är KLAR MED MINA ANSÖKNINGSHANDLINGAR!!!!!!!!!!!! jag har gjort KLART min ansökan till USA!!! fattar ni??? jag fattar det INTE. det är helt sjuuuukt. det tog mig typ tre månader men men men. DOCK så får jag inte göra något delstatsval längre (!!!) för att jag skickade in det efter den 31 december, FAST de hade sagt att jag redan hade valt, för det hade jag. åååh jag blir så less. MEN jag hoppas ändå att jag hamnar på något bra ställe (california förslagsvis!!!) men så nu kan de alltså börja leta efter en familj åt mig. åh det är ändå obehagligt! att de kan läsa allt jag skrivit om mig själv där. eller det är egentligen mest pinsamt med tanke på allt FRUKTANSVÄRT pinsamt löjligt överdrivet om mig själv i speciellt mitt student's letter haha det är ju ett skämt. men men det går nog bra. så. hm. nu har jag för övrigt tagit spruta TVÅ för hepatit B så bara en to go MEN jag har ändå en massa andra sprutor att ta också. MEN nu är nästa steg att 1 vänta. 2 när jag väntat klart söka visum, SOM tydligen är världens mest komplicerade procedur. inte okej. men så kan det vara. vi ser väl vad som händer.
.
och btw. jag har inte varit död de här senaste dagarna utan jag har varit i åre och åkt slalooooooom. och idag kom vi hem. eh ja det var FINT väder när vi åkte dit och när vi åkte hem MEN allaaaaa andra dagar vi var där så var det så fantastiskt DÅLIGT väder så det finns inte. helt brutalt fruktansvärt. det blåste 35 sekundmeter, var 2 plusgrader, mulet, slaskigt, det regnade och FLERA liftar var stängda (vi fick aldrig åka upp på toppen till exempel). MEN ja hm det var ändå bra. FÖRUTOM att jag har världens träningsvärk. inte okej. och ja just det. HELA min väska med alla mina kläder, min necessär (mitt liv), min laddare till datorn och typ allt annat jag äger är borta. kul. den var inte med i bussen men då trodde vi att den låg i det andra släpet där allas skidor låg. MEN det gjorde den icket. så ja NÅGON har typ tagit den. roligt. åh panik jag MÅSTE få tilbaka den!!! :S :S :S.
.
XOXO

mysigt.


okej. jag SA ju att jag tänkte ta bilder på en till klänning jag sytt. MEN det blev icket så. det kändes inte rätt helt enkelt. HEHE nä men jag orkade inte gå och hämta kjolen som man ska ha under. den är så klumpig. HEHE ni SKA få se vad jag menar senareeeeee. MEN när jag kom hem idag så FRÖS jag så fruktansvärt myckeeeet (fast det typ inte ens var kallt ute idag) så jag tänkte ta på mig mysiga kläder och dricka något varmt. MEN jag ville fota också ehhe. så jag gjorde någon slags konstig kombination och här har ni resultatet. OCH alltså om NÅGON tror att detta är kläder som jag på RIKTIGT myser i så kan jag ju berätta att så är det  VERKLIGEN inte. fast det VAR ändå ganska mysigt. MEN jag har hellre på mig HELT slappa kläder än en tight klänning.


jag kunde inte bestämma mig för vad jag ville dricka SÅ hehe jag började leka med en massa konstiga saker och det slutade med en kopp med varm mjölk och kardemumma, en kopp kaffe med en kanelstång i, en kopp te med smak guava jordgubb och en kopp varm choklad med vaniljsmak. och hm. alltså varm mjölk är TRO det eller ej faktiskt gott. hehe. kaffet smakade ju INTE gott, vad trodde jag egentligen? det gör det ju aldrig! teet blev kallt och strävt så jag drack det inte och mmmmm  den varma chokladen var MUUUUUUUMS!!! :D



hehe senare ikväll så har jag förhoppningsvis något att berätta också. det är INTE jättekul bara så ni vet. MEN det är braaa i alla fall. jag hoppas det går!


XOXO

!!!


alltså det är verkligen fruktansvärt underhållande att se hur man såg ut förut och jämföra med nu!!! hahahahahahahahahahahah

G-O-T-T.


KAN NÅGON VÄNLIG, VÄLVILLIG, TILLMÖTESGÅENDE, GODHETSFULL, BLID, SNÄLL, TREVLIG, HYGGLIG, BUSSIG, HJÄLPSAM, TJÄNSTVILLIG, GODHJÄRTAD, VÄNSKAPLIG, ÄMABEL, ÄLSKVÄRD, ARTIG, RAR, SOLG (eh) MÄNNISKA SNÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLLLAAAA ge mig detta right here right now???? jag är så OTROLIGT sötsugen. okej roligt för er att veta. eller? hur som helst så är det NÄRA nu med ansökningshandlingarna! pappa ska scanna in dem på jobbet idag och sen är det BARA att skicka iväg dem!!! scooore. och hur lång tid tog det??? 3 månader? BRA där.
.
och just det. alltså det största problemet jag lider av just nu ÄR att jag på lördag ska åka buss i tretusen timmar upp till åre. OCH jag har INGEN bra musik på min mobil. MEN jag har däremot en massa musik på spotify som jag vill ha. MEN det går ju verkligen inte att få den musiken till mobilen bara så där. (copy paste fungerar inte. och ja jag har försökt. jag var helt desperat igår) är det NÅGON som vet hur man kan få sin spotifymusik till mp3-filer eller nåt??? och NEJ jag tänker INTE uppgradera till spotify premium för bara 99 kronor i månaden. och nej jag har inte en iphone heller. MEN jag ska lösa detta mysterium på NÅGOT sätt HELT klart!!! önska mig lycka till. usch.
.
IMORGON tänker jag ta nya bilder på en annan klänning jag sytt. den är ASFIN. bara så alla vet.
.
XOXO

aaaaaaaah


ALLTSÅ AAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!! det där fruktansvärda geografiarbetet är ÖVER ooooooch vi fick tillbaka det idag! alltså PANIK vad snabb min lärare är på att rätta!!!! hon borde ta ett snack med både min religions- och historialärare. vi väntar fortfarande på tre månader gamla arbeten från dem. PLUS prov som vi gjorde för en månad sen också. INTE okej. MEN idag fick jag alltså tillbaka geografin OCH innan så läste hon upp analysen som en kille hade gjort i klassen och sen hon ba ja alltså ni kan ju jämföra med betygskriterierna och hans arbete sen om ni vill! vi ba EEEEEEH kuuuuuuuul. MEN jag fick MVG!!!! :D:D:D:D:D:D alltså jag är så glaaaaaaaaad! :D DÄREMOT så hade hon mage att kommentera min referenslista och ba eeeeh alltså du skulle ha haft det uppdelat i bild- och textlänkar. jag hade de ju i datumordning för allt i världen! och så skrev hon att i inledningen skulle jag inte ha använt mig av jag-form. jaha. "En tjej som heter Julia Helleday har gjort en demografisk analys om Colombia och Singapore...." BRA DÄR?!??!?! men men. SKÖNT att det är över.
.
JA och just det! igår så lagade jag och min syster middag, vi gjorde pestolax med ugnsbakade rotfrukter och sparris till MUMS MUMS MUUUUUUUMS, sen gjorde vi en efterrätt också! hehehe en chokladsmulpaj med svarta och röda vinbär och hallon OCH chokladbitar. MUMS!
.
CHOKLAD- OCH BÄRSMULPAJ
smulor
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör, kallt
75 g mörk choklad
fyllning
1/2 liter blandade bär (svarta och röda vinbär och hallon hade vi)
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
.
gör så här
smulor
1. värm ugnen till 200 grader
2. blanda vetemjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke
3. skär smöret i tärningar och blanda allt till en grynig massa
4. fördela hälften av smulorna i en pajform, tryck till smulorna lätt med handen och grädda i cirka 6-7 minuter. ta ut formen
fyllning
1. blanda socker och potatismjöl i en bunke, vänd ner bären i blandningen och lägg den på pajbotten
2. hacka chokladen grovt och blanda de med resterande smulor, täck bären med blandningen
3. grädda i ytterligare 20-25 minuter
4. servera med vaniljglass, vaniljvisp eller vaniljsås och färska hallon

XOXO

RSS 2.0