frukost à la jul


idag har vi ätit JULIG frukost här hemma. jag och min syster fick världens ryck och bestämde oss för att baka hela vår frukost! det blev sååååå mysigt. den juliga frukosten bestod av hemgjorda pepparkaksscones och hemgjorda chokladpannkakor med vaniljsirap. sen åt vi mandariner och drack mjölk och lyssnade på JULIG musik. här är ett jättemysigt julalbum med lite annorlunda julmusik. annorlunda på ett OKEJ SÄTT. åh alltså jag längtar så mycket till julen nu. idag ska vi baka en massa julgodis så VÄNTA bara :) här är receptet på de himmelskt goda chokladpannkakorna. receptet var redan på engelska SÅ jag orkade inte översätta det hehe.
CHOCOLATE MINI PANCAKES
2 cups flour
3 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup sugar (less may be used, to taste)
1 cup milk
4 teaspoon butter, melted
2 eggs
4-6 teaspoons cocoa
.
gör så här
1. Combine dry ingredients. Add remaining ingredients and stir only until mixed.
2. Preheat a non-stick skillet until sizzling hot (a drop of water will "dance" on the surface). Brush lightly with oil or butter.
3. Pour pancake batter onto hot skillet; flip once when bubbles begin to form along edges. When lightly browned on both sides, remove pancake using a spatula and stack with pats of butter between each pancake. Keep warm in oven until ready to serve. Serve with vanilla syrup, if desired.
4. These freeze well and can be reheated in the microwave for a quick breakfast.
.
VANILLA SYRUP
1/2 cup butter, melted
1 1/2 cups powdered sugar
1 teaspoon vanilla sugar
.
gör så här
1. Mix well.
2. Pour over hot pancakes just before serving.
PEPPARKAKSSCONES
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
1 tsk malen nejlika
2 tsk malen kanel
ekologiskt ägg, mandelspån och russin till pensling
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Koka upp nejlika och kanel med mjölken och blanda sedan det med ägget.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och russin.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
KLART. mums det var verkligen hur gott som helst. OCH JULIGT. just det hehe vi åt lite knäck till frukost också. ;)
.
XOXO

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0