kanske det mest lyckade bakverket jag någonsin gjort


OKEJ. den hääääär tårtan gjorde JAG till cornelia förra året när hon fyllde 14. alltså den är inte bara typ den finaste tårtan i hela världen hehe utan definitivt den GODASTE också. för det är inte en massa äckliga mosade bananer och osmaskig (??) sylt i. UTAN det är hm först sockerkaksbottnar och det kan man för allt i världen köpa om man inte orkar göra de själv, jag köpte dem hehe. MEN det är i alla fall ovanpå det ett lager med vit chokladmousse, ett med hallonmousse och ett med chokladmousse!!! och sen är det MARÄNGbottnar på varje lager också! huuuuuur gott som helst! och åååh det är så mycket så man kan njuta av den i typ ett år efter! hur värt som helst.
MARÄNGBOTTEN
6 st äggvitor
3 dl strösocker

.
GÖR SÅ HÄR:
1. Gör 3 bottnar i 3 olika storlekar.
2. Rita ut måtten i önskad storlek på bakplåtspapper, cirka 23 cm, 17 cm och 10 cm i diameter.
3. Grädda de två mindre på samma plåt så kan alla vara i ugnen samtidigt.
4. Vispa äggvitorna till fast skum.
5. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa. Vänd ner det sista sockret.
6. Spritsa eller bred ut marängmassa på rundlarna av bakplåtspappret på två plåtar.
7. Grädda bottnarna i 125 grader i cirka 1 timme.
8. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
.
VIT CHOKLADMOUSSE
300 g vit blockchoklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
.
GÖR SÅ HÄR:
1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
2. Rör om tills den är slät och fin.
3. Låt chokladmassan svalna något.
4. Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
5. Vispa grädden och rör ner den i den smälta chokladen.
.
HALLONGRÄDDE
500 g frysta eller 4 dl färska hallon
3 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
.
GÖR SÅ HÄR:
1. Tina frysta hallon något.
2. Vispa grädde och socker löst.
3. Tillsätt hallonen och fortsätt vispa till fast grädde.
.
CHOKLADMOUSSE
150 g mörk blockchoklad
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
.
GÖR SÅ HÄR:
1. Smält choklade i ett vattenbad.
2. Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
3. Vispa grädden och vänd ner den i den smälta chokladen.
.
NÄR DU SKA SÄTTA IHOP ALLT:
1. Skär ut sockerkaksbottnarna till samma storlek som marängbottnarna.
2. Bred vit chokladmousse på den största sockerkaksbottnen och lägg in i frysen.
3. Bred hallongrädde på mellanbottnen och lägg in i frysen.
4. Bred chokladmousse på den minsta av bottnarna och lägg in i frysen.
.
MONTERING och GARNERING
1. Ta ut sockerkaksbottnarna med mousse på ut ur frysen.
2. Lägg en marängbotten på varje lager sockerkaka.
3. Ställ tårtorna på varandra.
4. Vispa grädde och bred ut över hela tårtan.
5. Garnerna med vad som helst du har hemma (jag använde bland annat rosa och grön marsipan och gjorde rosor av det och garnerade med MUMS)
alltså jag insåg just att den här tårtan var definitivt den godaste tårtan jag någonsin gjort men också en av de mest komplicerade och det tog aslång tid. MEN om han INTE har bråttom (som jag oftast har) och läser receptet ordentligt (som jag oftast inte gör) så BORDE det gå braaaa. men det är VÄRT det!!!
.
XOXO

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0