carrot ginger walnut cupcakes
jag har bakat. morotskakemuffins. WIHO det första bakverket är KLART till receptboken som jag ska ge till värdfamiljen! de blev verkligen hur goda som helst MEN nu har jag ont i magen. inte helt okej.

CARROT GINGER WALNUT CUPCAKES
.

CARROT GINGER WALNUT CUPCAKES
.
12 cupcakes
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
100 g valnötter
.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

cream cheese lime frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
.
valnötter och florsocker eller kanel till garnering
.
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost krämigt.
2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnötter och florsocker eller kanel.

ÅH de var verkligen goda. nu måste jag bara göra om allting till amerikanska mått och över huvud taget skriva om det på engelska. MEN hehe det tänker jag göra en ANNAN gång. nu ska jag äta mer cupcakes. hihi. åh jag kommer ha så ont i magen senare. ännu mer än nu.
.
XOXO
Kommentarer
Postat av: johanna
mmmm, såg sjukt gott ut! (fast duu det gjorde våra med)
riktigt riktigt kul att träffa dig idag snygging. PUSS
Postat av: moa
alltså du var på riktigt det sötaste jag sett på länge! så jäkla mysig blogg och allt :)
Trackback