CHOCOLATE FUDGE CUPCAKES

idag var min fina vän johanna här. HUR kul som helst att träffa henne igen efter typ hundra år! vi BAKADE hehe och det blev chokladmuffns med kanel och en choklad-fudge-ingefära-glasyr ovanpå! PLUS att vi dekorerade HELT magiska mönster också. så nhu har jagytterligare ett VÄLDIGT gott recept till receptbokspresenten!

CHOCOLATE FUDGE CUPCAKES
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvailtetschoklad 70 %

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och kanel och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka choklade grovt och blanda i det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

CHOCOLATE FUDGE GLAZE
1 1/2 dl vispgrädde 
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Koka upp vispgrädde, honung, farinsocker och ingefära. Låt svalna något. 
2. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter.
3. Låt fudgetäcket svalna lite innan du glaserar cupcakesen.   

ja. och så HÄR blev resultatet. HELT underbart goda blev de. jag och johanna åt de varma och mysiga med ett stort glas kall jölk men nu ikvälll åt vi dem som efterrätt med glass och grädde till och DET var helt klart gott. MUMS. kul att de två recepten jag har gjort till den så kallade svenska receptboken verkligen för tillfället bara innehåller typiskt amerikanska bakverk. cupcakes. engelska namn dessutom. MEN men det är ju gott såååå.

XOXO


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0