pajpajpaj.

INGEFÄRSSMULPAJ
150 g smör, kallt
200 g mandelmassa
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk ingefära, mald
.
gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skär smöret i tärningar, riv mandelmassan fint och blanda hastigt ihop alla ingredienser till en grynig massa och lägg hälften av smulorna i en pajform och platta till dem.
3. Grädda i 5-7 minuter. Ta ut pajen, sänk värmen till 200 grader och gör iordning fyllningen.
.
FYLLNING
3 äpplen
2 rabarberstjälkar
1 lime, saft och finrivet skal
2 msk socker
.
gör så här:
1. Skala och strimla rabarbern och kärna ur och strimla äpplena.
2. Lägg strimlorna i en bunke och vänd dem i limesaft, finrivet limeskal och socker.
3. Lägg fyllningen i pajformen och strö över resten av smulorna.
4. Grädda i 20-25 minuter och servera sedan med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljyoghurt.

haha då är det bara att ladda upp med massa bakböcker :D jaaaa!!! den var jättemysig och rolig! :)