BAKMARATON.


AAAAAAAH!!!!!!! IDAAG HAR JAG OCH CORNELIA HAFT BAKMARATON!!! eheheheheheheh vi har bakat exakt hela dagen. HEHE så himla mysigt! vi kom på en massa regler som vi skulle följa i bakmaratonet och det HÄR blev resultatet. OCH det där receptet som jag skrev i förra inlägget är alltså inte ETT recept utan ALLA recept sammanslagna till ett, alltså alla ingredienser som vi använde idag HEHE.
.
det här var reglerna:
- det ska finnas ett genomgående tema, valfri tolkning (gemensam ingrediens, smak, känsla, form m m)
- TRE saker ska bakas, utifrån dessa tre saker ska tre NYA saker bakas som har med de tre första sakerna att göra
- tidsgräns på max 5 timmar
- allt ska klart göras samtidigt (PLANERING, det måste bli klart ungefär samtidigt)
- gör ett färdigt “recept” med ALLA ingredienser som ska användas (typ 17 dl socker etc etc etc)

eh ja det här kommer vi SÅ mycket att göra fler gånger HEHE det var jättemysigt! vi har verkligen haft en HELDAG baraaa vi idag! :D vi kom till och med till vår pappas förtjusning ut i det fina vädret för att vi hade ingen jäst eller några ägg hemma. vi var tvungna helt enkelt. och alltså jag har typ glömt bort vad riktig mat är. vi åt frukost i morse och sen har vi ätit deg och smet och kakor och bullar och chokladbitar och socker hela dagen och ja hm hehe.

DET HÄR bakade vi alltså: banankaka med ingefära och kanel, chocolate chip cookies (de smakade precis som subwaykakornaaaaa!!!!), kanel- och kardemummabullar, hemgjorda glasstrutar med vallmofrön och kanel, chocolate-chip-cookie-dough-glass (william sa att det smakade som BEN&JERRY'S GLASS!!!!!! har man lyckats då eller?!?!?!?) och såna där glass-pinnar-kex-liknande-saker som bestod av smält choklad och rostade sötmandlar. eh mums.

dock så bröt vi typ alla regler vi satte upp. det tog längre tid än fem timmar. helt SJUKT vilken tid det tar att baka! ingenting blev klart samtidigt heller utan det blev liksom lite hipp som happ FAST vi tyckte att vi hade planerat. hm. och alltså vi hade som utgångspunkt att göra egen glass, eget strössel och egna glasstrutar. och utifrån det göra tre till saker som hörde ihop med dem tre första vi skulle göra. haha gud vad komplicerat. MEN vi gjorde verkligen inte riktigt så hehe. alltså vi blandade bara i kakdeg i vaniljglassen och sen "strösslet" blev såna där chokladpinnar istället och ja strutarna. jag vet inte. menmen men det blev i alla fall jättegott altihopa. och kanel var TYP lite gemensamt i vissa av bakverken i alla fall. ja ja ja.

här har ni recepten på allting. ;)
.
CHOCOLATE CHIP COOKIES (subwaykakor!!!)
250 gram margarin
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl socker
1.25 dl farinsocker
1 ägg
0.75 dl kakao
2 msk mjölk
4 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
2.5 dl hackad blockchoklad
.
gör så här
1. Vispa ner smöret med en elvisp, tillsätt sedan socker & vaniljsocker och vispa sedan därefter.
2. Tillsätt sedan allt annat i tur och ordning. Rör sist i chokladhacket.
3. Klicka ut degen på ett bakplåtspapper, cirka 1-1½ msk. De flyter ut ganska mycket så se till att ha ordentligt med mellanrum.
4. Grädda kakorna i 180 grader, i cirka 8-10 minuter
.
KANEL- OCH KARDEMUMMABULLAR
1 msk svarta kardemummakärnor
1 1 st ekologiskt ägg
3 3 dl mjölk
50 50 gram färsk jäst
1.5 1.5 dl strösocker
0.5 0.5 tsk salt
150 150 gram smör, rumsvarmt
1.2 1.2 liter vetemjöl special
.
fyllning:
100 100 g mjukt smör
1 1 dl strösocker
2 2 msk malen kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker
.
gör så här
1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Rör om tills den löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt, mjukt tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.
5. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5 centimeter tjock.
6. Blanda smör, strösocker och kanel till en krämig fyllning. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna.
7. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
8. Skiva arket i 4 centimeter tjocka remsor och skär ett snitt som går nästan helt igenom så att det ser ut som ett par byxor.
9. Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och vrid ihop till en knut och lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper.
10. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader varmluft.
11. Vispa upp ett ägg pensla bullarna, häll pärlsocker på.
12. Grädda bullarna gyllene i cirka 10 minuter.
.
HEMGJORDA GLASSTRUTAR
1 ägg
0.5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 msk olja
2 tsk kanel
3 tsk vallmofrön
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 200° och rita cirklar, à 12 cm i diameter, på bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör ner mjöl, olja, kanel och vallmofrön och bred ut smeten tunt i cirklarna.
4. Klipp isär pappret så att rånen kan gräddas efterhand, vart och ett ca 4 min. Ta ut och lossa dem snabbt och forma strutar. Obs! rånet stelnar fort och kan inte värmas igen.
5. Fyll inför serveringen med glass!!!
.
CHOKLADPINNARNA..
100 gram ljus blockchoklad
1 dl hackade sötmandlar
.
gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Rosta mandlarna i torr stekpanna.
3. Blanda ihop chokladen med mandlarna och bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper.
4. Låt stelna i kylen.
5. Skär upp i långa pinnar... typ.
.
BANANKAKA
1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 gram mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 gram valnötskärnor
smör och ströbröd till formen
.
gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
.
ja. där har ni det. BAKMARATON för hela slanten. tack och hej. nu ska vi äta alltihopa och se på film. myyyyyyys.
.
XOXO

Kommentarer
Postat av: Alice Risholt

Så himla mysigt, och gott! Måste tvinga någon att ha bakmarathon med mig någon dag!

2010-03-12 @ 22:28:32
URL: http://alicerisholt.blogg.se/
Postat av: Petra

Ni är för söta! Så otroligt mycket gott ni tillverkat!

2010-03-12 @ 23:20:32
Postat av: stina

MEN MUMS!!

2010-03-13 @ 07:56:20
URL: http://klickklick.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0